Gozdawa

Gozdawa PIWOSZ Porter 1,7 kg

Gozdawa PIWOSZ Porter 1,7 kg

Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie.   Opis producenta: Piwo w stylu Porter. Najciemniejsze piwo dolnej fermentacji. Ciemny kolor. Mocna goryczka. Gratka dla miłośników stylu. Niedostępny u innych producentów. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balk

idź do sklepu
Gozdawa PIWOSZ Pszeniczne 1,7 kg

Gozdawa PIWOSZ Pszeniczne 1,7 kg

W skład zestawu wchodzi nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie dedykowane do piw pszenicznych. Opis producenta: Piwo w stylu Pszeniczne. Według niemieckiego prawa czystości posiada ponad 50% słodu pszenicznego. Jasnozłota barwa, niska goryczka. Do refermentacji użyć cukru. Leżakowanie minimum 10 dni. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru):  - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny    

idź do sklepu
Gozdawa PIWOSZ Special Bitter 1,7 kg

Gozdawa PIWOSZ Special Bitter 1,7 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu brytyjskiego bittera. Kolor jasno-bursztynowy, bardzo mocno chmielone. Najbardziej popularne piwo w angielskich pubach. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru):  - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodow

idź do sklepu
Gozdawa PIWOSZ Stout 1,7 kg

Gozdawa PIWOSZ Stout 1,7 kg

W skład zestawu wchodzą: nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Stout. Bardzo ciemny kolor, mocna goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru):  - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny    

idź do sklepu
Drożdże dolnej fermentacji Gozdawa German Lager W35 (GLW35)

Drożdże dolnej fermentacji Gozdawa German Lager W35 (GLW35)

To szczep niemieckich drożdży lagerowych opracowany pod kątem piwowarstwa domowego. Temperatura fermentacji: 12-22 ºC. Temperatura optymalna fermentacji: 14-17 ºC. Odfermentowanie: bardzo wysokie. Flokulacja: najwyższa. Tolerancja na alkohol: do 7,5 %. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 26 ºC +/- 3ºC.    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Belgian Fruit  Spaicy Ale Yeast (BFSAY)

Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Belgian Fruit Spaicy Ale Yeast (BFSAY)

Słynny belgijski szczep górnej fermentacji dedykowany dla piw belgijskich, klasztornych i specjalnych. Temperatura fermentacji: 16-26 ºC. Optymalna temperatura: 23-25 ºC. Odfermentowanie: wysokie. Flokuacja: średnia. Tolerancja na alkohol: do 8,7%. Fermentacja zwalnia powyżej 6,8%. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 26 ºC +/- 3 ºC.    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Classic Belgian Witbier (CBW)

Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Classic Belgian Witbier (CBW)

Szczep górnej fermentacji dedykowany do klasycznego belgijskiego Witbiera. Niska zawartość estrów nie dominuje nad profilem aromatyczno-smakowym, typowym dla tego piwa. Temperatura fermentacji 16-25 ºC, optymalna 20-24 ºC. Flokulacja: średnia Tolerancja na alkohol: do 6,8% Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Fruit Blanche G1 ( FBG1)

Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Fruit Blanche G1 ( FBG1)

Szczep drożdży górnej fermentacji dedykowany dla piw jasnych pszenicznych o bogatym profilu owocowo-estrowym. W dolnej granicy temperatury fermentacji można użyć tego szczepu do piw typu "Kölsch" Temperatura fermentacji: 20-32 ºC, optymalna 22-24 ºC. Tolerancja na alkohol: do 6,9% Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Old German Altbier (OGA9)

Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Old German Altbier (OGA9)

Niemiecki szczep górnej fermentacji dla piw z niską zawartością estrów. Temperatura fermentacji 12-25 ºC, optymalna 15-20C. Flokuacja: wysoka. Tolerancja na alkohol: powyżej 12%. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC. Uwaga: szczep podczas fermentacji tworzy dużo piany.    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Porter  Kvass (POKV)

Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Porter Kvass (POKV)

Dedykowane drożdże górnej fermentacji do podpiwka, kwasu chlebowego, a także ciemnych piw "porterowych". Temperatura fermentacji: 18-28 ºC. Tolerancja na alkohol: do 7,5%. Stosunkowo wolno fermentujący szczep o bardzo dobrej flokuacji. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 26 ºC +/- 3 ºC.    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Pure Ale Yeast 7 (PAY7)

Drożdże górnej fermentacji Gozdawa Pure Ale Yeast 7 (PAY7)

Najlepszy uniwersalny szczep górnej fermentacji na świecie. Temperatura fermentacji: 15-25 ºC. Optymalna temperatura fermentacji to:  - 15-18 ºC stopni wtedy daje profil smakowy jak słynny West Coast,  - 20-22 ºC stopni wtedy daje profil smakowy jak Nottingham,  - 24-26 ºC stopni wtedy daje profil smakowy jak T-58. Odfermentowanie: wysokie. Flokuacja: średnia do wysokiej. Tolerancja na alkohol: powyżej 12%. Fermentacja zwalnia powyżej 7,8%. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Gozdawa U.S. West Coast (US WC)

Drożdże górnej fermentacji Gozdawa U.S. West Coast (US WC)

Szczep górnej fermentacji dedykowany dla piw amerykańskich i hybrydowych. Zawartość estrów: niska Temperatura fermentacji: 16-24 ºC, optymalna 18-22C. Flokuacja: wysoka. Tolerancja na alkohol: 7,4%. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.    

idź do sklepu
Drożdże pszeniczne Gozdawa Bavarian Wheat 11 (BW11)

Drożdże pszeniczne Gozdawa Bavarian Wheat 11 (BW11)

To szczep niemieckich drożdży górnej fermenacji dedykowany dla piw pszenicznych. Temperatura fermentacji: 16-26 ºC. Temperatura optymalna fermentacji: 22-25 ºC. Celem otrzymania specyficznych posmaków charakterystycznych dla piw pszenicznych, fermentacja w warunkach domowych powinna przebiegać w górnej dopuszczalnej temperaturze. Odfermentowanie: niskie. Flouklacja: niska.  Tolerancja na alkohol: do 7,7% Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 26 ºC +/- 3 ºC.    

idź do sklepu
Drożdże do cydru Gozdawa French Cider G1 (FCG1)

Drożdże do cydru Gozdawa French Cider G1 (FCG1)

Najlepszy francuski szczep drożdży do cydru, dostosowany do warunków domowych i małych producentów. Temperatura fermentacji: 10-30 ºC. Optymalna 22-28 ºC. Tolerancja na alkohol: 9%. Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 35-37 ºC.    

idź do sklepu
Drożdże gorzelnicze 1410 Turbo 140 g

Drożdże gorzelnicze 1410 Turbo 140 g

  Wysokoalkoholizująca mieszanka dla tych, którym jakość finalnego produktu nie jest obojętna. Mieszanka została opracowana tak, aby wytwarzać jak najmniej niepożądanych i ubocznych produktów fermentacji.    

idź do sklepu