Sklep internetowy firmy Anmark oferuje tradycyjne wyroby wędliniarskie.
Smalec Skwarkowy Kurpiowski, do jego wyprodukowania używamy boczku wędzonego, szynki wieprzowej, tłuszczu wieprzowego-słoniny, cebuli, czosnku oraz naturalnych ziół i przypraw. Początkowy etap produkcji zaczyna się od odpowiedniego przygotowania mięsa, które następnie zostaje zmielone na odpowiedniej wielkości sitkach. Kolejnym etapem jest umieszczenie przygotowanego wkładu do specjalnych naczyń i kilkugodzinny proces smażenia z dodatkiem cebuli, czosnku oraz ziół i przypraw. Gdy tłuszcz i mięso będą już
Kaszanka kurpiowska, produkt parzony a we wcześniejszym etapie produkcji gotowany. Do produkcji naszego wyrobu używamy golonki wieprzowej, podgardla wieprzowego, kaszy gryczanej, krwi cielęcej, podrobów wieprzowych, niewielkiej ilości cebuli oraz naturalnych ziół i przypraw. Początkowy etap produkcji zaczyna się od odpowiedniego przygotowania mięsa, które następnie zostaje poddane kilku godzinnemu gotowaniu mającemu za zadanie wyciągnąć z mięsa najlepszy smak i nadać mu odpowiednią kruchość. Po ugotowaniu
Kiełbasa gruba kurpiowska, wędzona, parzona, produkt do którego wyprodukowania używamy jedynie mięsa z szynki wieprzowej, nie dodajemy tłuszczu, jedyny tłuszcz w tym rodzaju kiełbasy to nie wielkie ilości które naturalnie występują w szynce wieprzowej. Proces produkcji kiełbasy rozpoczyna się od odpowiedniego wytrybowania mięsa i poddania procesowi peklowania, następnie po upływie kilku dni mięso mielimy na sitkach o różnej gęstości oczek oraz kroimy nożem w grube kawałki tak aby zachować odpowiednią stru
Kabanosy kurpiowskie drobiowe, wędzone, parzone, suszone. Do ich wyprodukowania używamy piersi drobiowych oraz niewielkiej ilości II wieprzowej, której zadaniem jest złączenie mięsa drobiowego oraz poprawa soczystości i smaku kabanosów, które w innym przypadku byłyby suche i nie smaczne. Proces produkcyjny rozpoczynamy od odpowiedniego wytrybowania piersi oraz II wieprzowej, po czym następuje zmielenie mięs, dodanie ziół i przypraw a następnie osadzenie farszu w cienkich jelitach. Po osadzeniu kabanosy wi
Kiełbasa kurpiowska, wędzona, parzona. Do jej wyprodukowania używamy tylko dwóch rodzajów mięs- szynki wieprzowej i łopatki cielęcej oraz naturalnych przypraw i ziół. Kiełbasa ta jest kiełbasą bardzo chudą, nie dodajemy do niej tłuszczu, jedynie ten który naturalnie występuje w szynce wieprzowej i łopatce cielęcej. Proces produkcji kiełbasy rozpoczyna się od odpowiedniego wytrybowania mięsa i poddania peklowaniu, następnie po upływie kilku dni mięso mielimy na sitkach o różnej gęstości oczek tak aby zacho
Kiełbasa obsuszana, wędzona, suszona. Do jej wyprodukowania używamy szynki wieprzowej, tłuszczu wieprzowego-słoniny, łopatki wołowej oraz naturalnych przypraw i ziół. Proces produkcji kiełbasy rozpoczyna się od odpowiedniego wytrybowania mięsa i poddania procesowi peklowania, następnie po upływie kilku dni mięso mielimy na sitkach o różnej gęstości oczek tak aby zachować odpowiednią strukturę gotowego wyrobu z wyeksponowaniem dobrej jakości mięsa jakie używamy. Kolejnym etapem jest umieszczenie gotowego f
Kiełbasa wiejska, wędzona, parzona. Do jej wyprodukowania używamy szynki wieprzowej, tłuszczu wieprzowego-słoniny, łopatki wołowej oraz naturalnych przypraw i ziół. Proces produkcji kiełbasy rozpoczyna się od odpowiedniego wytrybowania mięsa i poddania procesowi peklowania, następnie po upływie kilku dni mięso mielimy na sitkach o różnej gęstości oczek tak aby zachować odpowiednią strukturę gotowego wyrobu z wyeksponowaniem dobrej jakości mięsa jakie używamy. Kolejnym etapem jest umieszczenie gotowego fa
Pierś drobiowa wędzona, parzona, wyprodukowana bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowana w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około 2-3 dni następnie wędzona 4 godziny w dymie z drewna olchowego i parzona, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, jest bardzo krucha a jednocześnie soczysta, idealna na kanapki lub do bezpośredniego spożycia. Przedstawiany Państwu produkt dostępny jest u nas w dwóch wariantach, obydwa widoczne są na zdjęciach. Pier
Szynka wieprzowa wędzona, parzona, wyprodukowana wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowana w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzona 5 godzin w dymie z drewna olchowego i parzona, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealna na kanapki lub do bezpośredniego spożycia. Do wytworzenia tego produktu używamy mięśnia szynkowego zwanego potocznie "żydowskim". Jest to naturalnie wystę
Polędwiczka wieprzowa wędzona, podsuszana, wyprodukowana wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowana w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzona 10 godzin w dymie z drewna olchowego a w kolejnym etapie podsuszana. Jest to nasz flagowy produkt o którym moglibyśmy opowiadać godzinami, to one zapoczątkowały naszą działalność z wytwórnią wędlin oraz są produktem który dał nam najwięcej nagród, wyró
Wołowina kurpiowska, wędzona, suszona, długo dojrzewająca. Produkt wytwarzany z najdelikatniejszego kawałka udźca wołowego najwyższej jakości. Mięso po odpowiednim uformowaniu poddajemy procesowi suchego peklowania do którego używamy jedynie soli kamiennej, następnie mięso poddawane jest kilku etapowemu wędzeniu po czym następuje ostatni proces jakim jest dojrzewanie, długość tego procesu jest zmienna w zależności od pory roku. Po przebyciu wszystkich etapów produkcyjnych otrzymujemy niepowtarzalny pro
Baleron wędzony, parzony, wyprodukowany wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowany w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzony 6 godzin w dymie z drewna olchowego i parzony, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealny na kanapki lub do bezpośredniego spożycia. Dzięki zawartości tłuszczu aczkolwiek w niewielkiej ilości, jego smak staje się bardziej wyrazisty a krojone plasterki są b
Boczek wieprzowy wędzony, parzony, wyprodukowany wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowany w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzony 8 godzin w dymie z drewna olchowego i parzony, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealny na kanapki, do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do zup i jajecznic. Wytwarzane przez nas boczki nie będą tak chude jak te z jakimi mogą się Państw
Szynka wieprzowa wędzona, parzona, wyprodukowana wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowana w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzona 8 godzin w dymie z drewna olchowego i parzona, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealna na kanapki lub do bezpośredniego spożycia. Produkt ten dostępny jest u nas w dwóch odmianach. Pierwsza to szynka o płaskim kształcie jak na załączonych z
Peklowany w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzony około 8 godzin w dymie z drewna olchowego i parzony, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealny na kanapki lub do bezpośredniego spożycia. Dostępny u nas gotowy produkt może różnić się soczystością oraz kruchością w zależności od danego kawałka. Zależność wygląda następująco: wraz ze wzrostem grubości schabu staje się on bardziej soczysty ale mnie kruchy, natomiast im schab cień